مسأله مهم در حوزه ارتباطات و فنآوری اطلاعات توجه به امنیت و کارکرد شبکه است که ما بتوانیم بر آن تسلط داشته باشیم که بسیار موضوع مهمی است و باید توسط سیاستگذاران و دستاندرکاران مربوطه مورد توجه قرار بگیرد.
نسرین سلطانخواه - معاون علمی و فناوری رییس جمهوری - در نخستین جشنواره ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران با بیان اینکه یکی از فنآوریهایی که در دو دهه گذشته رشد چشمگیری کرده، همین حوزه ارتباطات و فنآوری اطلاعات است، گفت: امروز شاهد ایجاد و تحول شبکهها هستیم که این شبکهها در دسترس همه و پاسخگوی نیاز همگان است و شاهد رشد چشمگیری در این عرصه هستیم.
وی گفت: ارتباطات و فنآوری اطلاعات بهعنوان یکی از زیرساختهای مهم بسیار قابل توجه بوده و زیرساختهای سیستمهای بانکی، مبادلاتی و مواردی از این قبیل همه متأثر از سیستمهای ICT است و درواقع این فنآوری توانسته به رشد و توسعه دیگر فنآوریها کمک کند.
او ادامه داد: سیر تحولات بسیار چشمگیر بوده و شاید اگر در ?? سال گذشته تحولات عصر حاضر را برای مردم عنوان میکردیم، در تصور آنها نمیگنجید و ارتباطات و فنآوری اطلاعات به عنوان زیرساخت مهم در عرصههای مختلف مطرح شده که البته مسألهی مهم توجه به امنیت و کارکرد شبکه است که ما بتوانیم بر آن تسلط داشته باشیم که این بسیار موضوع مهمی است که توسط سیاستگذاران و دستاندرکاران مربوطه باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه اتفاقات و تحولات خوبی را شاهد بودیم؛ به عنوان مثال پست الکترونیکی که توسط سازمان IT رونمایی شد یا پورتال IRAN.IR که معرفی شده و در کنار آن باید از ظرفیتهای بخش خصوصی هرچه بیشتر برای توسعه فنآوری اطلاعات استفاده کرد.
او با اشاره به سالهای ?? و ??، با بیان اینکه دکتر احمدینژاد در آن زمان تصدی شهرداری را برعهده داشت و من عضو شورای شهر بودم افزود: در آن زمان یکی از مشکلات مهم شهر این بود که در سیستم تلفن همراه نقاط کور زیادی وجود داشت؛ در آن زمان خود ایشان پیشقدم شدند و با تعامل با وزارت ارتباطات تمامی فضاهای شهرداری و پارکها در اختیار این وزارتخانه قرار گرفت که بتوانند آنتنهای BTS نصب کنند تا نقاط کور برطرف شود و بعد از آن قرارداد بین وزارت ارتباطات و شهرداری درباره این دو موضوع منعقد شد و ایشان با نگاه ملی از این مسأله استقبال کردند و خوشبختانه امروز شاهدیم همهجای کشور ما از شبکه تلفن همراه بهرهمند است.
سلطانخواه در ادامه با بیان اینکه امسال سال «جهاد اقتصادی» نامگذاری شده و تصور میکنم برای تحول و دگرگونی در عرصه اقتصادی هم باید ICT به مدد بیاید و کمک کند تا ما به سمت اقتصاد دیجیتالی حرکت کنیم، گفت: البته این موضوع هم در برنامه پنجم توسعه دیده شده که باید ?? درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی ارایه شود و ?? درصد پرداختهای نظام بانکی نیز به صورت الکترونیکی، ?? درصد تجارت داخلی و ?? درصد تجارت خارجی باید به صورت الکترونیکی باشد و ??? درصد مردم کشور از کارت هوشمند ملی برخوردار شوند.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: همه این موارد در این برنامه دیده شده و همچنین تا پایان برنامه پنجم کشورمان باید در منطقه جایگاه دوم و در افق ???? در منطقه جایگاه اول را به خود اختصاص دهد.
سلطانخواه گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کارها بینبخشی و بین دستگاهی است و نیاز به تعاملات بین آنها دارد، ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد راهبری ارتباطات و فنآوری اطلاعات را تشکیل دادیم تا برای اینکه ارتباط بینبخشی تسهیل شده و هماهنگی بین دستگاهها نیز بیشتر و تنظیم شود و در زمینه کارت هوشمند نیز اقدامات و کمکهایی انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه شبکه رایانهیی یکی از ابزارهای پیشران علم و فنآوری در حوزه ICT است، گفت: این موضوع در دستور کار معاونت ما قرار دارد و سال گذشته طرح ابر رایانش ملی به نتیجه رسید و در پی آن دو ابررایانه یکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و یکی در دانشگاه صنعتی اصفهان به بهرهبرداری رسید و قرار شد نرمافزارهای لازم نوشته شود و گام بعدی ما این است که انشاءالله بتوانیم در سال ?? شبکه ملی را به بهرهبرداری برسانیم.
در ادامه مراسم رونمایی از تمبر یادبود نخستین جشنواره ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران یادواره شهید دکتر محمود قندی انجام شد.
موضوع مطلب :